ABD'nin Japonya'ya Attığı Atom Bombası Ve Sonuçları


Hiroşima: II.Dünya Savaşının son günülerinde 6 Ağustos 1945'te saat 18:15 civarlarında ''Little Boy (Küçük Oğlan)'' adlı atom bambasını Japonya'nın Hiroşima şehrine ABD tarafından atılan ve birkaç dakika içinde şehrin yarısını yok eden bir saldırıdır.Yaklaşık 60-70 bin kadar insan ölmüş, 140 binden fazla insan yaralanmıştır.Patlama sonrasında yaklaşık 100 bin kişi yüksek radyasyona maruz kalmıştır.İnsanların çoğu evsiz kalmıştır.

Nagazaki: ABD'nin Hiroşima'ya attığı atom bombasından üç gün sonra Nagazaki şehrine de bir bomba daha atarak Japonya'ya ikinci katliamını gerçekleştirmiştir.Bombanın atıldığı zamanlarda Nagazaki'nin nüfusu yaklaşık 240 bin kişi iken 74 bin kişi olay anında hayatını kaybetmiş ve sonradan ölü sayısı 143 bin kişiye çıkmıştır.Binaların yaklaşık %36'sı yok olmuş ve birçok ev hasar görmüştür.
Etkileri:
*Atılan atom bombalarından sonra birçok kişi rasyasyondan dolayı hasta olmuştur.Ayrıca radyasyon üreme hücrelerine etki etmiş ve genetik bozukluklara neden olmuştur.
*Patlamanın ardından gelen ısı 3 kilometre çapındaki bütün her şeyi neredeyse küle dönüştürmüştür.
*1 megatonluk bombanın etkisiyle saatte 750 km ile esen rüzgar birçok ev ve binayı yerle bir etmiştir.

Bilgi:
  -Bu olaylarla ilgili birçok türk ve yabancı kitap,film,tv programı,belgesel,şiir,şarkı yapılmış ve üzüntüler bu yapılan eserlere yansıtılmıştır.
  -Japonya'da her sene o kötü günlerin adına bir anma töreni yapılmaktadır.


''Atılan bu atom bombası insanoğlunun en büyük patlamalarından biri olarak tarihe geçmiştir.''


Popüler Yayınlar