KFC'nin Tarihi Ve Gizli Tarifi


 Harland Sanders tarafından kurulan Kenducky Fried Chicken (KFC) şirketi dünyanın en büyük gıda zincirlerinden biri olarak bilinir.Peki bu başarı nasıl oldu ?
  1930 yılında artık 40 yaşına basmış olan Sanders Corbin, benzin istasyonu işletirken aynı zamanda benzin almak için duran yolculara yemek pişirmeye ve satmaya karar verir.Henüz bir restoranı olmamasına rağmen istasyondaki kendi yaşam alanına masalar ekleyerek yemek için bir ortam oluşturdu ve ünü günden güne yayıldı.Hatta kasabanın yemek kültürünü geliştirdiği için kendisine Albay rütbesi layık görüldü.
  Ününün yayılmasıyla birlikte daha fazla müşteriye ulaşan Sanders, sokağın karşısında yeni bir dükkan açarak işini devam ettirir.
  1955'te kalitesini herkese belli eden Sanders, franchising işine girer ve kısa sürede 600'den fazla franchis restorana sahip olarak işini daha da büyütür.
  1964'te hisselerin 2 milyon dolar karşılığında birkaç grup yatırımcısına satar ve böylece Kenducky Fried Chicken şirketi büyük bir oranda büyür.
  1986'da Pepsico Inc. tarafından alınarak hızlı servis restorantları ve restorant şirketi olarak 110 ülkede 35 bin restorantı bünyesine katarak en büyük restorant zinciri konumuna gelir.
  KFC'nin bu kadar büyümesinin bir diğer nedeni ise kimsenin bilmediği gizli otlardan oluşan tarifidir. Bu 11 şifalı ot ve özel sosların şirketin ana binasında saklandığı söylenir.Bu tarifi ise sadece iki kişinin bildiği ve tarifin sır gibi saklandığı, çalınmasının ise imkasıza yakın olduğu biliniyor.Ana üstteki güvenlik şefinin söylediklerine göre, 2 metrelik duvarlar, odanın her yerini gören güvenlik kameraları, 7/24 silahlı görevliler, 2 farklı anahtar ve 2 farklı pin ile tarifin saklındığını d,le getirmiştir.

BİLGİ: KFC'nin logosundaki adam kurucusu Harley Sanders'ın resmidir.

İlk KFC restorantlarından biri olarak bilinmektedir.

Popüler Yayınlar