Kız Kulesi Efsanesi






Kız Kulesi İstanbul'un en muhteşem tarihi güzelliklerinden biridir.Marmara Denizi'nin ortasına inşa edilmiş bu güzel yapıt birçok efsaneyle adından bahsettirmiştir.
  Bizanstan bize bir güzellik olarak kalan kulenin yapımı 2500 yıl öncesine dayanır.Bu mükemmel yapı birçok fotoğrafın göz bebeği haline gelmiş ve birçok tarihi olaya sahne olmuştur.
  Şuanda restore edilmiş bir şekilde içi restorant olarak kullanılan Kız Kulesi, sevdiğiniz insanlarla yemek yemenize ve hoş vakit geçirmenize imkan veriyor.
  Gelelim konumuza, bu güzel Kız Kulesi'nin birçok efsaneye misafirlik yapmış ve bu efsaneler hala kulaktan kulağa yayılarak gelecek nesillere aktarılmaya devam etmektedir.Kız Kulesi'nin en bilinen efsanelerinden biri ise yılanlı efsanedir.Efsaneye göre, Bizans İmparatoru'nun bir kızı olur.İmparator kızı olduğuna çok sevinir ve kızını doğum gününü bayram ilan eder.Her yıl imparatorun kızının doğduğu gün coşkuyla kutlanır.İmparator bilginlere, kızının tahta çıkması için hazırlanmasını ister.Fakat kızı 18 yaşına kadar bir yılan tarafından ısırılarak öldürüleceğini söyler.Bunun üzerine imparator kızını bir adanın üzerine kurulmuş olan kuleye yerleştirir.
  Yıllar geçer ve kız 18 yaşına girmesine az bir süre kalır.Ancak kuleye getirilen bir sepet dolusu üzümün içinden çıkan yılan padişahın kızını zehirler.
  İmparator bu duruma çok üzülür ve kızını toprağa gömmek yerine mumyalayıp bir tabuta koydurarak, Ayasofya'nın en yüksek duvarlarından birine yerleştirir.Böylece kızının yılanlardan kurtulmasını ve ölüsüne yılanların ulaşamayacağını düşünür...


Popüler Yayınlar