Nuh'un Gemisi

  

Nuh Gemisi, 7500 yıl önce Hz.Nuh tarafından yapılan gemidir.
Tevrat Anlatımı
  Anlatılanlara göre, Tanrı insanoğluna ceza vermek ister ve yeryüzündeki bütün canlıların yok edileceğini belirtir.
Rab baktı, yeryüzünde insanın yaptığı kötülük çok, aklı fikri hep kötülükte. İnsanı yarattığına pişman oldu. Yüreği sızladı. "Yarattığım insanları, hayvanları, sürüngenleri, kuşları yeryüzünden silip atacağım" dedi, "Çünkü onları yarattığıma pişman oldum." Ama Nuh Rab’in gözünde lütuf buldu. (Yaradılış 6: 5-8)
 Ancak Hz.Nuh insanoğluna bir şans daha verilmesini ister.Tanrı, Nuh'a bir gemi yapmasını ve gemiye her hayvandan bir çift almasını emreder.
Kendine gofer ağacından bir gemi yap. İçini dışını ziftle, içeriye kamaralar yap. Gemiyi şöyle yapacaksın: Uzunluğu üç yüz, genişliği elli, yüksekliği otuz arşın olacak. Pencere de yap, boyu yukarıya doğru bir arşını bulsun. Kapıyı geminin yan tarafına koy. Alt, orta ve üst güverteler yap. Yeryüzüne tufan göndereceğim. Göklerin altında soluk alan bütün canlıları yok edeceğim. Yeryüzündeki her canlı ölecek. Ama seninle bir antlaşma yapacağım. Oğulların, karın, gelinlerinle birlikte gemiye bin. Sağ kalabilmeleri için her canlı türünden bir erkek, bir dişi olmak üzere birer çifti gemiye al. Çeşit çeşit kuşlar, hayvanlar, sürüngenler sağ kalmak için çifter çifter sana gelecekler. Yanına hem kendin, hem onlar için yenebilecek ne varsa al, ilerde yemek üzere depola." (Yaradılış 6: 14-21)
  Büyük Tufan yaşandıktan sonra da geminin Ağrı Dağı'na oturduğu söylenir.
  Kuran Anlatımı
  Kuran'da Tufan'ın tüm dünyayı etkilediği ve her canlıdan alındığı yönünde bir bilgi bulunmamaktadır.Aksine Nuh'un sadece kendi kavmine geldiği belirtilir.Tufan bölgesel olduğu için her hayvan ikişer çift yükleniyor ve bu mümkündür.
  Kuran'a göre Nuh'un Gemisi'nin Cudi Dağı'na oturduğu belirtilir.
 Hud Suresi'nde "Ey yeryüzü! Yut suyunu. Ey gök! Tut suyunu" denildi. Su çekildi, iş bitirildi. Gemi de Cudi'ye oturdu” şeklinde anlatılır.
  

Popüler Yayınlar