Çizgi Romanın Tarihi


 Günümüzde popüler çizgi roman, 1930'lu yıllarda Jerry Siegel ve Joe Shuster adlı 18 yaşındaki gençlerin çizgi roman kültürünü atmasıyla başlıyor.
  Superman yani Clark Kent, çizgi roman kültürünün temelini oluşturan bu karakter aslında kolay bir şekilde oluştu denemez.O zamanlarda yeni bir tür olduğu için Superman, yok olmanın eşiğinden döndü denilebilir.
  Superman 2 Haziran 1932 tarihinde oluştu.O zamanki düşmanı Lex Luthor'a benzer kel bir adamdı.Superman yaratıcıları tarafından pek beğenilmedi ve 1933 yılında günümüzdeki Superman çizildi.
  Superman'a yayıncı bulmak çok zordu çünkü çizgi roman okuyan ve seven bir kitle oluşmamıştı.Uzun uğraşlar sonucu Superman'ı kurtaracak bir yayıncı bulundu.Superman 'ı bugünkü popülerliğine getiren şirket: DC Comics yayıncı olmayı kabul etti.

  Superman ilk dergisiyle çok büyük başarılar yakaladı ve milyonlarca sattı. Daha önce yayınlamayı reddeden şirketler birbirleriyle yarıştı.Televizyon, radyo uyarlamaları çıktı ve oyuncakları milyonlar sattı.Superman ABD'nin bir figürü, halk kahramanı haline geldi ve bu büyük başarı diğer kahramanların öünün açtı.
  1939 yılında yeni bir karakter yaratıldı: BATMAN !

Popüler Yayınlar