Uyuşturucu Kralı Pablo Escobar



 Pablo Escobar, 1 Aralık 1949'da Rienegro'da dünyaya geldi.Çiftçi bir babanın 7 çocuğundan biriydi.İlk olarak küçük çaplı hırsızlıklarla bu işlere başladı.Bir süre hırsızlığa devam eden Escobar, araba çalmaya başladı ve sonradan karaborsa ürünler satarak illegal işlerini devam ettirdi.Karaborsa işinden gelen paranın az olduğunu anlayınca birçok iş denedi ve en sonunda 1970'li yıllarda uyuşturucu işleriyle uğraştı.
  1975'de en büyük uyuşturucu adamlarından birisini öldürerek bölgenin en büyüğü oldu.1980'lere geldiğimizde Escobar, Amerika uyuşturucu ağının % 80'ini yönetiyordu.Amerika haricinde birçok ülkeye de uyuşturucu transferi yaparak Pablo Escobar, işini daha çok genişleterek dünyaya açıldı.1980'ler Escobar'ın en güçlü yıllarıydı.Hatta Forbes'in en zenginler listesinde 7. sıraya kadar ilerledi.
  Pablo Escobar ile Kolombiya hükümetinin ayrı bir ilişkisi vardı.Bu ilişkiye karşı çıkan sivil ve polisleri emri ile öldürüyordu.Bir dönem meclis üyeliğine bile seçildi.
  Escobar, her ne kadar milyoner bir adam olsa da hakla iyi ilişkiler kurdu ve halkında ona güveni arttı.Böylece halkın gözünde bir lider, kahraman olarak anıldı.Halka adamları aracılığıyla birçok para verdi, okul, hastane, spor salonları gibi yerler inşa ettirdi.
  Oğlunun anlattıklarına göre, kızı üşüdüğü için 2 milyon doları yaktı.Ayrıca Kolombiya'nın tüm dış borçlarını da kapatmayı teklif etmiştir.
  Escobar'ın etkin olduğu yıllarda interpol tarafından aranırken Beyaz Saray önünde oğluyla hatıra fotoğrafı bile çektirmiştir.
  Escobar her yerde aranırken oğlu ile telefon konuşması yaparken yeri tespit edildi ve operasyon başlatıldı.
  Kolombiya, Escobar'ı yakalayamayınca Amerika'dan yardım istedi ve Abd'den gelen özel destek timleri ile birlikte, çatıda kaçarken vurulup öldürüldü.

Popüler Yayınlar